Time to shine

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Zingeving
  • Bericht reacties:0 reacties

Ergens in augustus 2017 kwam ik geheel toevallig terecht op een infoavond over Creative Consciousness. We gingen eigenlijk ergens anders heen die avond, maar aangezien we voor een gesloten deur stonden, kozen we lukraak iets op Facebook als vervangactiviteit. Op die infoavond gaf organisator Nathalie Willems me de volgende quote mee:

.:.

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us.” Marianne Williamson

.:.

En mijn leven is sindsdien niet meer hetzelfde. Al vijf jaar komt die uitspraak alsmaar terug en besef ik hoeveel schrik ik heb om mezelf te tonen aan de wereld. 

Kris zit bij Japanse kerselaar

Ooit had ik veel cynisme als wapen om me niet te moeten tonen, nu heb ik vooral nog perfectionisme en uitstelgedrag als wapens om mezelf weg te stoppen. Maar gelukkig kan ik me daar niet blijven achter verstoppen. Een vriendin gaf me onlangs “’tis tijd” als antwoord en ik besef dat ze heel erg gelijk heeft. ’t Is tijd om me te laten zien en naar buiten te komen.

Ik voel hoe noodzakelijk het is dat we inzetten op meer lichaamsbewustzijn en meer rust in een soms overweldigende wereld die alsmaar meer van ons vraagt. Ik ben diep gegaan in de duisternis en nu besef ik dat ik me niet langer kan verstoppen voor mijn licht. It’s time to shine.

Een reactie achterlaten